Fonal

Kedves Kézimunkasuli Tag!


Kérlek, ha ismersz olyan fonalboltot, ahol személyesen vásároltál, és jó tapasztalataid alapján szívesen ajánlanád másoknak is, írd ide a nevét, címét, ha van, akkor a weboldalának a címét, én pedig feltüntetem az alábbi térképen. Minden fonalboltot egy kis gombolyaggal jelölök. Webáruház is lehet, a lényeg az, hogy ne csak egy személytelen linkgyűjtemény legyen, ezért kérlek, hogy minden bejegyzésben írd meg röviden, hogy miért kedveled az adott fonalboltot. Én már elkezdtem, négy boltot jelöltem és véleményeztem, tedd meg Te is!

Gyűjtsük össze együtt Magyarország legjobb fonalboltjait!
Felkerestem a fonalbolt tulajdonosokat, és interjút készítettem velük. Ha kíváncsi vagy rá, hogy miről beszélgettünk, kattints a bolt logójára vagy képére:


                


Ezeket a fonalakat ajánlom Neked a személyes jó tapasztalataim alapján. Hogy mit készítettem belőlük, a fonal képére kattintva kiderül!Maxi Color

Superlana Klasik Batik

RedHeart Lisa

Katia Temis

RedHeart Miami

Angora Gold Batik

Gloria

Maxi Merino

Panama

Margaréta
Lisa

Summer

Lilla

Bombay

35 megjegyzés:

 1. Régebben sokat jártam Mosonmagyaróvárra, és felfedeztem ezt a fonalboltot a Magyar utcában. Pont a tulajdonos volt ott, ő szolgát ki. Nagyon kedves és udvarias volt, rendkívül szolgálatkész. Sötétzöld Lisa fonalat vettem nála, aztán pedig később is oda mentem, amikor hungarocell golyóra volt szükségem.

  VálaszTörlés
 2. A Rea Texnél már középiskolás koromban is vásároltam Taksonyban. Amikor évekkel később megnyílt a budapesti boltjuk is, kellemes meglepetés ért: egy régi kedves ismerősöm dolgozott a boltban. Sok szép fonalat vásároltam náluk. Nemrég Győrben is nyitottak. Ha ott járok, feltétlenül bemegyek. Szerencsére webshopjuk is van, így bármikor rendelhetek tőlük.

  VálaszTörlés
 3. Egy időben Csepelen laktam, ahol sokat jártam a Motring Bt. üzletébe. A kiszolgálás mindig kedves volt, szívesen vásároltam ott. Azóta már webáruházuk is van: www.rovidaru-meteraru.hu

  VálaszTörlés
 4. ;) A Szivárvány Divatáru Másodkézből
  - kilós fonal turija: Bp. XI. Karinthy Frigyes út 13. és
  - webáruháza a www.szivarvanywebshop.hu címen ;)
  - illetve Facebook oldala: www.szivarvanybolt.hu

  VálaszTörlés
 5. A Rea tex Taksonyi boltjàban vàsàrolok , a férjem szokott munkàbol hazafele jövet bemenni egy listàval, az eladó hölgy nagyon kedves és elkészïti a csomagot a férjemnek csak fizetni kell ! :)

  VálaszTörlés
 6. Gombolyda fonalbolt.Kedves udvarias hozzáértő kiszolgálás, családias hangulatú üzlet. Ha nem tudok menni én is a férjemet küldőm a fonalért, megbeszélem telefonom az eladóval mit szeretnék és még soha nem csalódtam a javasolt fonalban. 1066 Budapest, Teréz körút 8. sz. (az udvarban) www.gombolyda.hu

  VálaszTörlés
 7. Lanatex Pécs. Webaruhazat is mukodtet,a fonalam.hu az elerhetosege. Egyuttműkodnek a gombolydaval is, igy a gombolydas fonalak egy resze beszerezheto, es van olyan fonalmarka, amit csak ok forgolmaznak. Egy olasz gyartoval egyuttmukodve. Nekem ők vannak kozel, es eloben lathatom a fonalat mielott megveszem. De minden egyéb fonalboltban tudnek vasarolni :)

  VálaszTörlés
 8. Debrecenben a Miklós utcán a Gombolyda boltja. Nagyon kedves a kiszolgálás. Nagyon sokfajta és sokszínű fonalból válogathatunk. Csak jót tudok róla mondani.

  VálaszTörlés
 9. Pécsen a Színfonal (volt Pulli) a Forrás üzletházban (Árkád mellett). Alize fonalak és különlegességek is kaphatók.

  VálaszTörlés
 10. Debrecenben a Gombolyda, ami a gombolyda.hu oldalon érhető el.

  VálaszTörlés
 11. Krea Alkotók boltja Esztergom Terézia utca 3
  https://www.facebook.com/KreaAlkotokBoltja/
  Itt minden kapható :) Imádom

  VálaszTörlés
 12. Én Örkényben lakom,ami egy nagyon kis város, Dabas után. Mégis azt kell mondanom, fonal ügyben nem panaszkodhatunk. Van egy remek rövidáru boltunk,ahol mindenki megtalálja a kedvére valót. A tulajdonosnő nagyon kedves,és rugalmas, a megmaradt fonalat-persze az egész gombócokat- be lehet cserélni, és megrendelést is felvesz. Weboldaluk nincs, de itt minden infó megtalálható róluk. : http://telefonkonyv.hu/orkeny/lakastextil/78877974/Horvath_Istvanne/hirdetes.mtt?current=0

  VálaszTörlés
 13. Az én kedvenc fonalboltom Székesfehérváron, a Vértanú utca 11. szám alatt található, Kelner méterárú, rövidárú, lakástextil. Minden, ami kell ott megtalálható, ha épen nincs, akkor meghozzák! Csak ajánlani tudom!

  VálaszTörlés
 14. A kedvenc boltom:Kézimunka kellék 6600. Szentes,Őze u 19. A vezetője Szamosközi Antalné Tünde, aki mindenkinek segít!
  Lehet rendelni on-line-is
  - www.kezimunkakellek.hu -

  VálaszTörlés
 15. Az én kedvencem a Babaerka Zuglóban. Drops fonalakat forgalmaznak fantasztikus áron. Kedvesek, pontosak, rugalmasak és megbízhatóak. Csak webáruház, de az oldal szuper.
  http://www.babaerka.hu/
  Szívből ajánlom

  VálaszTörlés
 16. Ékszerdobozra hasonlít az én kedvenc boltom a jászberényi Viki Rövidáru. Kézimunkázáshoz kellékeket,jó tanácsot és ötleteket is kap itt az ember. Jó szívvel ajánlom mindenkinek. Jászberény, Kossuth u. 13.

  VálaszTörlés
 17. http://www.barkafonal.hu/

  VálaszTörlés
 18. A Rea-tex boltban mindig találtam valami gyönyörüséget (fonalat) azon kívül amiért mentem.

  VálaszTörlés
 19. Békésen a Pántlika Rövidáru boltban ( Múzeum köz) vásárolok.A tulajdonos is gyönyörűen kézimunkázik, mindig tud hasznos tanácsot adni, fonalat ajánlani.

  VálaszTörlés
 20. Sünci fonal és kreatív: Minőségi fonalak kedvező áron. Kedves, udvarias, segítőkész kiszolgálás. www.suncifonaleskreativ.hu Bemutató helyiség: 1156 Budapest, Nyírpalota utca 24

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is erre a boltra szavazom. Nagyon hozzáértő és udvarias a kiszolgálás.

   Törlés
 21. Budai gombolyda,barátságos, nagy választék, a vezetője szolgálatkész és nagyon kedves

  VálaszTörlés
 22. Mezőkövesd, bevásárlóudvar Fonalda üzlet. Kedves, hozzáértő segítőkész kiszolgálás,ötletelés, olyan jó ki ottragadós üzlet. <3 Na és ha valami nincs, de kapható nála, na az tuti hogy beszerzi!
  Szívből ajánlom minden kézimunkázónak!

  VálaszTörlés
 23. Ebben a keszthelyi kézimunkaboltban most jártam először. Azonnal elbűvölt az a miliő, ami még a bejárat előtt fogadott. A kis bolt ugyanis nem közvetlenül az utcáról, hanem egy kis folyosóról nyílik, melyen egy kreatív hobby bolttal közösen osztoznak. A két kis bolt tulajdonosa a kis folyosót régies hangulatú stílusban rendezte be, szabóbabákkal, régi varrógéppel, múlt század eleji fényképekkel, használati tárgyakkal díszítették. Belépve pedig kedves kiszolgálással találkoztam. Igazán különleges hely, ajánlom mindenkinek :-) www.patentstudio.hu

  VálaszTörlés
 24. Hobbishop fonal webáruház, üzletük nincs, de akár személyesen is meggyőződhetek a megrendelt árúról, ha kell akkor cserélnek, segítenek!
  www.hobbishop.hu

  VálaszTörlés
 25. Én nagyon szeretem a Burda boltokat: VIII. József krt 21 és IX. Vámház krt 13. Mindkettőben gyönyörű fonalak, kiegészítők és horgoló-kötő divatlapok vannak.

  VálaszTörlés
 26. ÉN egy netes boltból szerzem be a fonalaim. Kedvező az áruk, és a tulaj igyekszik mindenféle igényt kielégíteni. https://www.facebook.com/groups/fonalbolt/?fref=ts

  VálaszTörlés
 27. Bocsi, van fészbúkon(direkt így írtam!) kívüli oldala is:
  http://www.fonalbolt.com

  VálaszTörlés
 28. Bár én most vásároltam először a Fonalda webáruházban, de ezután mindig ott fogok! Hosszas levelezés előzte meg a vásárlást, mert a hölgy annyira a kedvemben akart járni. A fonalak színe valóban olyan , mint a képen, nagyon elégedett vagyok a vásárlásommal!

  VálaszTörlés
 29. Én még csak most kezdem megtanulni a horgolás.Először lesz a kezemben horgolótű és ennek nagyon örülök!

  VálaszTörlés
 30. Én Budapesten a Meseboltot tudom ajánlani a Kálvin téren, és másik 2 testvérét az Alleeban és a KÖKIben. Az Alleeban külön kis üzletként, a KÖKIben pedig a libri felső szintjén a frei kávézó mögött. Mindhárom üzlet a KreatívHobbyhoz tartozik, mindenhol kedves, segítőkész eladók szolgáltak ki :)

  VálaszTörlés
 31. Egy kedves ismerősöm a tulajdonosa a Tótágas Kreatív Hobbi és Foltvarró Boltnak Kaposváron,a Fő utca 2-ben. Sok gyönyörű fonala mellett megtalálom a másik két hobbimhoz, a gyöngyszövéshez és a varráshoz szükséges alapanyagokat és eszközöket. 2018. januárjától pedig péntekenként 15.00 órától itt tartok horgolás tanfolyamot.

  VálaszTörlés
 32. Az én kedvenc boltom Budapesten van, a XIII. kerületi Hollán Ernő u.22-ben, és a neve 1001 Fonalbolt. Eddig minden horgoláshoz való fonalat ott vásároltam, csodálatosan nagy í kínálatuk és az eladók nagyon kedvesek és segítőkészek. Mindenkinek szeretettel ajánlom!

  VálaszTörlés
 33. A szegedi Gombolyda fonalbolt és az eladónői valami elbűvölők. Nem túl nagy maga az üzlet de a csuda tudja ennek ellenére hatalmas a választék. Olcsó-drága, horgoló kötő, újságok tűk.........A hölgyek pedig mindent tudnak a fonalaikról, mintákról.

  VálaszTörlés