2019. április 26., péntek

Raglán ujjú kapucnis kötött felső



Hozzávalók:
2,5-es kötőtű
2 db körkötőtű
3-as horgolótű
10 dkg fehér
6 dkg rózsaszín
6 dkg világos türkiz
6 dkg sötét türkiz színű közepesen vékony műszálfonal 

Méret:
38-40-es



Minták:
Simakötés: színén sima, visszáján fordított szemek
Csíkos minta: 4 soronként színt váltunk. Sorrend: rózsaszín, világos türkiz, fehér, sötét türkiz
Szimpla patent minta: 1 sima 1 fordított. Simára sima, fordítottra fordított.

Háta:
130 szemre kezdjük és fehér fonallal 10 sor t kötünk szimpla patent mintával. 128 sort kötünk csíkos mintával, majd minden sima sor elején és végén 1-1 szemet fogyasztunk a szélétől a 3-4. szemen, a sor elején összekötéssel, a sor végén áthúzással. Amikor már csak 50 szem van a tűn, félretesszük a munkát.

Eleje:
hasonlóan készül a hátához, azzal a különbséggel, hogy a raglánvonal fogyasztásával egy időben az eleje közepén ketté vesszük a munkát, és két darabban kötjük meg.

Ujja:
104 szemre kezdjük és fehér fonallal 10 sor t kötünk szimpla patent mintával. 16 sort kötünk csíkos mintával, majd minden sima sor elején és végén 1-1 szemet fogyasztunk a szélétől a 3-4. szemen, a sor elején összekötéssel, a sor végén áthúzással. Amikor már csak 24 szem van a tűn, félretesszük a munkát. Elkészítjük a másik ujját is.

Kapucni:
egy tűre szedjük a háta 50, az ujja 24, az eleje 2 x 25 és a másik ujja 24 szemét ebben a sorrendben, és csíkos mintával kötünk 96 sort. A 97. sorban ketté vesszük a munkát, és a középvonalon fogyasztunk minden második sorban 5 x 1, 5 x 2, 5 x 3 szemet. A megmaradt szemeket félretesszük. Elkészítjük a másik felét is, színt színére fordítva összefordítjuk a kapucni két felét, és a szemeket kettesével összehorgoljuk, majd folytatólagosan az ívet is.

Összeállítás:
összehorgoljuk az ujjakat az elejével és a hátával, majd az oldalakat is. Ügyeljünk a csíkok találkozására.

Díszítés:
körkötőtűre szedjük a szemeket az eleje kivágása körül és a kapucni szélén. Minden csíkból 3 szemet szedünk fel. 10 sort kötünk patentmintával, majd befejezzük a szemeket. 


Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése