Kézimunkasuli

A www.kezimunkasuli.hu weboldal 2009. májusában indult, és a kötni-horgolni tudó, illetve megtanulni vágyó hölgyeknek (esetleg uraknak) szólt. A weboldalon regisztráció ellenében ingyenesen lehetett letölteni a havonta egyszer megjelenő Kézimunkasuli Online Magazin elektronikus kiadványai, melyek lapszámonként 7 rovattal várták az érdeklődőket:

A hónap modellje – általában kötött vagy horgolt felsőruházat
Lépésről lépésre – egy-egy egyszerűbb, kisebb tárgy, ékszer vagy ruhadarab 5 lépésben, képekkel illusztrálva.
Gyerekeknek – kötött vagy horgolt játékok, ruhadarabok
Aktuális – a megjelenés hónapjában aktuális témát dolgoz fel a kötés-horgolás segítségével
Mintagyűjtemény – önálló kötött vagy horgolt minták bemutatása
Hírek – a weblappal kapcsolatos információk, webboltos akciók, kötés-horgolással kapcsolatos hírek Magyarországról vagy a Nagyvilágból, kézimunka könyv vagy fonalajánló, szponzorált hirdetések.
Melléklet – olyan kötött-horgolt ruhadarabok vagy lakberendezési tárgyak, melyek a fenti rovatok profiljába nem illeszkednek. 

A 2013. decemberi szám képes tartalomjegyzéke
A Magazinok a modellek és minták fotói mellett az elkészítésük leírását is tartalmazták. Regisztrált felhasználóink a Magazin megjelenéséről Hírlevelünkből értesültek. A Magazinokban megjelent leírásokat a Galériából tölthették le, ahol azok tematikus csoportokba rendezve voltak megtalálhatók. A Magazin archív lapszámai szintén hozzáférhetők voltak.

Regisztrált felhasználóink Képfeltöltő Galériánkba feltölthették elkészült alkotásaikat, és azok leírásait, és szavazhattak is, valamint véleményt is írhattak.

Képfeltöltő galéria

Webboltunkban kötést-horgolást oktató DVD-ket, kézimunkával kapcsolatos eszközöket, kiadványokat forgalmaztunk.

A webbolt
Weboldalunkon számos partnerprogramot üzemeltettünk sikeresen, pl. kézimunkakönyvek, ollók és vágószerszámok, fonalak, Google hirdetések.

Partner oldalainkon linkeket, bannereket helyeztünk el.

Regisztrált felhasználóink száma indulásunk óta emelkedő ütemben bővült, átlagosan 250 fő/hó (2012-es adatok alapján). A tagok mindenkori számáról a weboldalon a jobb alsó sarokban levő Statisztika feliratú dobozból lehetett tájékozódni.

Látogatottsági statisztikánk 13-14.000 fő/hó (2012-es adatok alapján) volt.

Főoldalunk Google Page Rank-je 5-ös volt, mely igen előkelő helyezésnek minősül.

2014. májusában sajnos a weboldal megszűnt, mert az üzemeltető cég nem vállalta tovább a finanszírozását. Ekkor már több, mint 10.000 önként regisztrált taggal rendelkeztünk.

Csaknem két év után úgy döntöttem, ha nem is tudom a megszokott kereteket biztosítani, mégiscsak folytatnám a Kézimunkasulit, már mint magánszemély. Szerencsére sikerült egy olyan modellt felállítani, mely életképesnek bizonyult, és remélhetőleg a következő években kiszolgálja a Kézimunkasuli működését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése