2023. május 26., péntek

Jázminmintás horgolt erszény

Hozzávalók:
maradék közepesen vastag fonal
3-as horgolótű
1 db pénztárcakeret
bélés anyag
varrótű, cérna

Mérete:
10 x 10 x 6 cm

Méretpróba:
24 rövidpálca x 26 sor = 10 x 10 cm

Minta:
Körkörös jázminminta:
1. kör: 3 szirmot háromszöggé kapcsolunk: az első szirmot az egyenes mintánál tanult módon, a következő kettőt pedig: *egy szirmot készítünk az első szirom szemébe, de nem horgoljuk le, hanem a kezdő szembe is hurkolunk, majd az így kialakult 13 hurkot horgoljuk le a megszokott módon*. Még 3-szor ismételjük *-*-ig, majd egy 3 szirmos egységgel körré kapcsoljuk. 2. és minden további kör: 2 szirmos egységgel kezdjük, majd mindig megszámoljuk az éppen kialakítandó virág szirmait, és minden esetben 2 szirmos egységet horgolunk, kivéve, ha 5 szirmot számolunk, ekkor egy 3 szirmos egységgel befejezzük a virágot. Minden virágnak 6 szirma van, és minden kör szélső, vízszintes szirmainak száma 6-tal növekszik.

Eleje és háta:
két egyforma darabot készítünk körkörös jázminmintával. 4 kört horgolunk, ekkor a szélein 24 szirom van.

Oldala:
az eleje oldalsó 24 szirmából 20-ba rövidpálcákat horgolunk: egy sziromba kettőt, a szirmok közé pedig egyet. Összesen 61-et. 5 sort horgolunk. Ugyanezt megismételjük a hátuljával is.

Bélés:
lemérjük a horgolt darabokat, és kiszabjuk a bélésanyagból. Összevarrjuk, beszegjük, majd az erszény felső széléhez férceljük.

Összeállítás: 
rövidpálcákkal összehorgoljuk a két oldalát a fonák oldalon. Hozzávarrjuk a pénztárcakeretet.

Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:






Kezdd el velünk! HORGOLÁS

A horgolás alapvető technikái egyszerűen, röviden, érthetően

Az alapvető horgolós módszerek egy könyvben a horgoláspróbától a darabok összevarrásáig - egyszerűen, röviden, érthetően Jól értelmezhető, színes illusztrációk és rövid, egyszerű magyarázatok a legfontosabb horgolós technikákhoz, az alap-, valamint a különlegesebb mintákhoz. Mind az amigurumik, mind pedig a ruhadarabok, kiegészítők horgolásához jól jöhet ez a könyv, mert bármikor előkaphatjuk, ha valamelyik öltésfajta ismeretlen számunkra, vagy csak régen használtuk. Bemutatja a különféle eldolgozásokat, a betoldást, a kárpithorgolást vagy a szegélykészítés alapjait. Eszközök, kellékek, fonalak A mintaleírások értelmezése, rövidítések Horgolás mintarajz szerint A horgolásminta szimbólumai 16 horgolóöltés és ezek változatai Horgolás soronként, körönként és gyöngyökkel díszítve Szegélyek, színváltás, blokkolás, eldolgozás Kezdőknek, újrakezdőknek és gyakorlottabbaknak, akik szeretnék megtanulni, felfrissíteni az alaptechnikákat vagy bővíteni tudásukat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése