2021. május 1., szombat

Horgolt sündisznócska

Hozzávalók:
maradék színes fonalak
3-as horgolótű
szivacstörmelék
hímzőtű 

Mérete:
17 x 13 x 6 cm

Méretpróba:
23 sor x 22 rövidpálca = 10 x 10 cm

Minták:
Hurkos minta:
1. és páratlan sorok: rövidpálcák 2. és páros sorok: szintén rövidpálcákkal dolgozunk, de mielőtt lehorgoljuk a rövidpálcákat, a bal kezünk középső ujjára tekerjük a fonalat, és szorosan tartjuk a pálca lehorgolásáig.

Alja:
bézs színű fonallal kezdjük 5 láncszemre, melyből kört kapcsolunk. A gyűrűbe 10 rövidpálcát teszünk. 3. kör: minden rövidpálcába 2 rövidpálcát horgolunk. 4. kör: nem szaporítunk. 5. kör: minden pálcába 2 pálca, 20 pálca után 3 láncszem, majd újabb 20 pálca. A 6-9. körökben minden pálcába egy pálcát horgolunk, az ívbe pedig 1 rövidpálca, 3 láncszem, 1 rövidpálca kerül. A 10. körben az alsó íven levő 20 rövidpálcán minden másodikba kettőt horgolunk. A 14. körig úgy haladunk, mint a 6-9. körökben, majd befejezzük a munkát.

Háta:
a sötétebb fonallal hurkos mintával dolgozunk. 5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1-2 kör: 10 rövidpálca, 3-4. kör: 20 rövidpálca. 5. kör: minden másodikba kettőt horgolunk. 6. kör: nem szaporítunk. 7. kör: minden másodikba kettőt horgolunk. 8-10. kör: nem szaporítunk. 11. kör: minden másodikba kettőt horgolunk. 12-14 kör: nem szaporítunk, és befejezzük a munkát.

Orra és összeállítás:
a hátára horgolunk 16 rövidpálcát, majd soronként 2 rövidpálcával előbb fordulunk. Amikor elfogytak a pálcák, körbehorgoljuk az orr részt egy sor rövidpálcával, majd folytatólagosan összehorgoljuk az aljával. Kihímezzük a szemét, 5 egy pontba horgolt egyráhajtásos pálcából kialakítjuk az orrát, kitömjük a szivacstörmelékkel, és összezárjuk a kört.


Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése