2018. szeptember 17., hétfő

Ha nem szeretsz hosszú láncszemsorra egyráhajtásos pálcákat horgolni...

...akkor készítsd így!


A Tótágas Horgolók csoportban osztotta meg az egyik horgolós társunk ezt az egyszerű, de nagyszerű módját annak, hogy hogyan kerülheted el a hosszú láncszemsorba való egyráhajtásos pálcák készítését.


Ha például egy takarót szeretnél készíteni, elképzelhető, hogy pont az tart vissza attól, hogy elkezdd, hogy az első sort nem szívesen horgolod meg. Bizony, a kezdő láncszemsorba való öltögetés (főleg kezdő horgolóknak) nagy kihívást jelent. Az alábbi módszerrel azonban ezt elkerülheted.

További előnyei is vannak:


  1. nem kell előre megsaccolnod, hogy hány láncszemmel kezdd ahhoz, hogy a végeredmény pont az a méret legyen, amekkorát szeretnél.
  2. az alsó széle is pont ugyanolyan lesz, mint a fölső, hiszen ott is egy láncszemsor alakul ki, ezért tökéletes az olyan darabok kezdéséhez is, ahol az alsó szélre is horgolni kell, vagy ha egyszerűen csak azt szeretnéd, hogy az alja is szép, és rugalmas legyen.

Elkészítése nagyon egyszerű:


4 láncszemet kell csak horgolni, majd az elsőbe egy olyan *egyráhajtásos pálcát teszünk, aminek az első két hurkából csak az elsőt horgoljuk le. Így egy láncszem képződik az alján. Ebbe kerül majd a következő pálca. A maradék 3 hurkot pont ugyanúgy horgoljuk le, mint egy szokványos egyráhajtásos pálcánál. A következő pálcát pedig a képződött új láncszembe horgoljuk, szintén úgy, ahogy azt az elsőnél tettük*. Innentől ismétlünk. Ennyi az egész!

A videóhoz kattints ide!

 

1 megjegyzés: