Vizsgabemutató1992 és 1994 között a Budapesti Művelődési Központ által szervezett Divattervező Szabadiskola (később Rosemari Divatiskola, majd Budapesti Divatiskola) hallgatója voltam, ahol olyan kiváló iparművészek keze alatt tanulhattam, mint Balogh Rozália, Kádár Anna, Kisfaludy Márta, Lendvai Ilona, Lengyel Zsuzsa, Mészáros Éva, Szűcs Ágnes, Pálffy Szilvia, Vámos Magda, Bán Csaba, valamint F. Dr. Dózsa Katalin (művészettörténész), Kun Andrásné (ruhaipari szakmérnök), Dr. Móricz Éva (reklámpszichológus), Pirityi Éva (színszakértő) és Bajczár Éva, aki Magyarországot képviselte az Intercolor Bizottságban, Párizsban. 1994 nyarán az Iskolával Párizsba, a következő évben pedig Bécsbe utaztunk divatbemutatókra és ottani divatiskolákba.


A vizsgakollekcióm divatrajzokon

kollázs
divatrajz 1

divatrajz 2

divatrajz 3

divatrajz 4

A bemutatóról szóló információs anyagok

a vizsgabemutató meghívója

a vizsgabemutató szórólapja

az oklevelem

újságcikk 1

újságcikk 2

mi észre sem vettük a bakikat a nagy izgalomban :-)

A Divattervező Szabadiskola hirdetése a BMK kiadványában

4 megjegyzés:

 1. Köszönöm, hogy ezeket a sorokat megosztottad! Nagyon szívesen olvastam! Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig nagyon szívesen írtam, és emlékeztem vissza azokra az izgalmas és szép időkre :-) Örülnék, ha minél többen csatlakoznátok, és megírnátok a Ti történeteteket a kovacsnikolett(kukac)vipmail.hu-ra, képekkel együtt, hogy közzétegyem, azzal a céllal, hogy minél több embernek kedvet szerezzünk a kötés-horgoláshoz :-)

   Törlés
 2. Kedves Nikolett!
  Édesanyám a Budapesti Nőipar-Iskolába járt (a 40-es évek elején) és kézimunka-tanárnő + aranyhímző minősítéssel végzett. Mindent el tudott készíteni, amit ezeken a területeken alkotni lehet. Édesapám faszobrász volt, szintén ihletett tehetségű, komoly művészember. Sajnos, én csak "a csodára vágyást" örököltem - a megvalósítás tehetségét NEM. A vizsgamunkáidat nézegetem és szívből gratulálok Neked! Sokunk nevében köszönöm ezt a sok szépséget, értékes kincset, amit a lapodon hozzáférhetővé teszel. Őszinte tisztelettel kívánok Neked jó egészséget, sok erőteljesen inspirált, gyönyörű alkotást, örömökben gazdag, derűs napokat! Márta Mária (72 éves)

  VálaszTörlés