A termék: oktatás és magazin

Sajnos, az eredeti oldal már nem elérhető, ezért kikerestem az archivumból:

http://web.archive.org/web/20121027105219/http://csaladbaratmunka.hu/masodallas_otthon/otthoni-munka-2/a-termek-oktatas-es-magazin/

A termék: oktatás és magazin

Weboldalad URL címe?
Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
  • Megjelentetem a Kézimunkasuli Online Magazint, mely egy havonta ingyenesen megjelenő elektronikus kiadvány. Minden számban öt modell és egy minta található leírással együtt.
  • Kötést és horgolást oktató DVD-t, francia kötőeszközt és sorjelölő készletet forgalmazok.
  • Képfeltöltő galériát üzemeltetek a Tagok részére, ahol szerepeltethetik az általuk elkészített kötött és horgolt modelleket, mintákat.
Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?
2009. áprilisában jelent meg az első Magazin és a weboldal is. Azaz kb 2 és fél éve.
Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod?
Átmenetileg nem dolgoztam néhány hónapig, és szerettem volna hasznosan eltölteni az időt, olyan elfoglaltsággal, amit szeretek csinálni, másoknak is hasznára válik, és még egy kis pénzt is kereshetek vele.
Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked?
Mivel elég szegényes a kínálat könyvekből és magazinokból, oktató DVD-re pedig egyáltalán nem bukkantam, gondoltam, lenne rá kereslet.
A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed?
Legnagyobb meglepetésemre azonnal nagy népszerűségre tett szert az oldal, az első DVD-t pedig már a második hónapban értékesítettük. De jó lenne nekem is egy ilyen népszerű oldal, persze pénzkeresettel együtt!
Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé?
Jelenleg ez kiegészítés, de szeretném tovább fejleszteni, rengeteg ötletem van még.
Elárulod mennyit keresel vele havi vagy éves szinten? (nem kötelező)
Számszerűen akkor tudnám megmondani, ha megnézném a könyvelést, de annyi bizonyos, hogy mivel ez az üzleti modell szinte fillérekből létrehozható és üzemeltethető, már az első pillanattól kezdve nyereséges volt. Nemcsak a fonalak árát tudom fedezni vele, hanem felújítottam a számítógép parkomat, és jelenleg egy olyan (offline) megjelenési formára készülök, ami nagyobb befektetést és remélhetőleg nagyobb nyereséget is ígér, és erre is megvan a fedezet.
Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz?
Azt rövidebben lehetne felsorolni, hogy mit nem :)
Szeretem kitalálni, megtervezni, elkészíteni, fotózni a modelleket, ez a legszebb része. De szeretem szerkeszteni a weboldalt, a Magazint is, új projekteket kitalálni (2012-ben lesz egy ilyen), levelezni a Tagokkal. De a legnagyobb öröm, amikor elkészül egy Magazin, és publikálom, vagy év végén az Évkönyvet.
Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?
Nem, soha.
Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba?
Nincs mit veszteni, csak a rászánt időt. Azalatt viszont rengeteget lehet tanulni, amit az élet más területein is tudsz kamatoztatni. Nagyon fontos azonban, hogy olyan dologba vágj bele, amit szenvedélyesen tudsz művelni, mert ez fog átsegíteni az esetleges hullámvölgyeken. A sikerek pedig szárnyakat adnak, és ösztönöznek. Légy nagylelkű, ne sajnáld a közönségedtől az ingyen tartalmakat, mert csak ezzel tudod bevonzani a vásárlókat.
Név: Kovács Nikolett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése