2022. május 7., szombat

 Afrikai virágokból horgolt kalap kislányoknak

Hozzávalók:
összesen kb. 5 dkg fehér, világoskék és világoszöld vékony horgolófonal
2-es horgolótű,tű, cérna
50 cm zöld szaténszalag

Mérete:
48 cm fejkörfogat (másfél éves kislánynak)

Méretpróba:
36 pálca x 16 sor =10 x 10 cm

Afrikai virágok:
10 db hatszög, 5 db ötszög és 5 db fél hatszög szükséges. Az ötszögeket eggyel kevesebb szirommal készítjük.

Hatszögek:
fehér fonallal varázskörbe 3 láncszemet magasítunk, egy egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, majd 5-ször: *2 egyráhajtásos pálca 1 láncszem*. Az utolsó láncszemmel kapcsolódunk a sormagasítás harmadik láncszeméhez. 2. kör: világoskékkel az egyláncszemes ívbe 3 láncszemet magasítunk, 1 egyráhajtásos pálca, 5-ször: *az egyláncszemes ívbe 2 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 2 egyráhajtásos pálca*. 2 egyráhajtásos pálca, az utolsó láncszemet egy kúszószemmel hozzákapcsoljuk a magasítás 3. láncszeméhez. 3. kör: világoskékkel 3 láncszemet magasítunk, majd az egyláncszemes ívbe 3 egyráhajtásos pálcát teszünk. 5-ször: *az egyláncszemes ívbe 7 egyráhajtásos pálca*. 3 egyráhajtásos pálca. Az utolsó pálcát egy kúszószemmel a magasítás 3. láncszeméhez kapcsoljuk. 4. kör: zöld. 2 láncszemet magasítunk. Minden pálcába 1 rövidpálca, a szirmok között pedig leöltünk a 2. kör két pálcája közé. Kúszószemmel kapcsolódunk az első rövidpálcát helyettesítő kétláncszemes magasításhoz. 5. kör: fehér. 3 láncszemet magasítunk. Minden rövidpálcába egy hátsó szálba öltött egyráhajtásos pálcát horgolunk, kivéve a mélyre öltött pálcákat, ezeket kihagyjuk, és a szirmok középső pálcáját, mert ezekbe pedig 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca kerül. 6. kör: zöld. 3 láncszemet magasítunk. Minden egyráhajtásos pálcába egy egyráhajtásos pálcát horgolunk, a szirmok középső pálcájába pedig 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca kerül.

Fél hatszögek: 
oda-vissza haladó félkörökkel dolgozunk, a középső pálcákat horgoljuk utolsóként.

Ötszögek:
úgy készülnek, mint a hatszögek, csak egy szirommal kevesebbet horgolunk, és ezt a színsorrendet követjük: fehér, zöld, zöld, kék, fehér, kék.

Összeállítás:
egy ötszög köré 5 db hatszöget horgolunk, majd ezek oldalait is összehorgoljuk. A hatszögek közé egy-egy ötszöget horgolunk, a maradék hatszögeket egy hatszög alá és két ötszög közé, végül a fél hatszögeket egy ötszög alá és két hatszög közé horgoljuk be a fonákjáról rövidpálcákkal.

Karima:
fehér fonallal öt kör egyráhajtásos pálcával körbehorgoljuk a kalap alját. A hatodik körben minden egyráhajtásos pálcába két egyráhajtásos pálcát horgolunk. Még három kört horgolunk szaporítás nélkül.

Megkötők:
2 db kb. 30 cm-es pántot horgolunk láncszem nélküli kezdéssel, egyráhajtásos pálcákkal.

Díszítés:
apró öltésekkel a középső három kör egyráhajtásos pálcára varrjuk a szaténszalagot. 

Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:

Vadonatúj amigurumi könyv, még csak tegnap jelent meg!

Legyél az elsők között aki megszerzi most 20%-os kedvezménnyel!

Kattints a képre!


Üdvözlünk az amigurumik csodás világában! Mesés figurák, imádnivaló babák várnak arra, hogy megalkosd őket ezzel az egyszerű horgolási módszerrel. Az amigurumi egy japán horgolási technika, amellyel kevés fonalból viszonylag gyorsan szuperédes játékokat és dekorációkat készíthetsz. Az amigurumi szó horgolt, kitömött játékot jelent, mára azonban izgalmas hobbivá nőtte ki magát. Az amigurumi horgoláshoz ugyanis nem szükséges profi horgolástudás, kezdőként is rövid idő alatt elkészülnek ezek a bűbájos alkotások. Hogy hogyan? Ehhez ad meg minden szükséges segítséget ez a könyv.

A hozzávalók tekintetében pedig nézz körül ITT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése