2022. március 20., vasárnap

 Virágnégyzetekből horgolt mellény

Hozzávalók:
20 dkg fehér közepesen vastag pamutfonal
3-as horgolótű
4 db fa gyöngy

Méretpróba:
egy négyzet = 5 x 5 cm

Méret:
38/40-es

Minta:
Virágnégyzet:
a fonalat 3-szor a kisujjunkra tekerjük, majd 24 db egyráhajtásos pálcát teszünk bele. Az első pálca helyett 3 láncszemet horgolunk. Magasításnak 4 láncszem, majd megfordulunk, és minden egyráhajtásos pálcába teszünk 1 db 2 ráhajtásos pálcát, de úgy, hogy egy-egy csoport között legyen 3 (négyzet oldala) illetve 7 (négyzet csücske) láncszem. A minták összekapcsolása: a 3 láncszemes illetve a 7 láncszemes ívek középső láncszemével történik.

Háta:
8 x 8 = 64 db virágnégyzetből áll.

Eleje:
3 x 8 = 24 db virágnégyzetből áll.

Összeállítás:
az eleje és a háta vállait a minta horgolása közben összehorgoljuk. 2 db 240 cm hosszú láncszemsort horgolunk, amit a képen látható módon befűzünk az oldalába. Masnira kötjük, és ráfűzzük a gyöngyöket.

Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:

Jacqueline Annecke


Horgolóiskola Potter-rajongóknak


Alkossuk meg a saját Roxfort-világunkat! 25 varázslatos horgolt figura. - Készítsük el a varázsvilág kedvenc karaktereit és tárgyait! Kezdő és haladó horgolóknak, RBF-vizsgás varázslótanoncoknak és frissen beiskolázott mugliivadékoknak. - Részletes magyarázatok egészen az alapoktól.

Amigurumi minden alkalomra. - Tökéletes ajándék, nagyszerű játék, ami nem hiányozhat egyetlen gyűjteményből sem.

A kötet 2022. április 5-én fog megjelenni. Ha most leadod a megrendelésedet, 20%-ot spórolhatsz! Legyél az elsők között, akik megszerzik! Kattints a képre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése