2020. december 19., szombat

 Horgolt télapós bögremelegítő

Hozzávalók:
maradék színes fonalak: piros, zöld, fehér, rózsaszín, sötétkék
3-as horgolótű
1 db gomb 

Méretpróba:
24 egyráhajtásos pálca x 10 sor = 10x10 cm

Mérete:
pánttal együtt kb. 36 x 9 cm

Minta:
egyráhajtásos pálcák
rövidpálcák

Kétszínű pikós szegély:
1. sor: zöld rövidpálcák. 2. sor: *3 piros rövidpálca, közrefogva a zöld szálat, 1 zöld pikó*

Elkészítése:
55 + 2 láncszemmel kezdjük, és 8 sort horgolunk egyráhajtásos pálcákkal. A két oldalát és a felső szélét a kétszínű pikós szegéllyel díszítjük.

Gomboláspánt:
piros fonallal, 30 láncszemmel kezdjük. 1. sor: rövidpálcák. A sor végén levő láncszembe még egyet horgolunk, megfordítjuk a munkát, és a kezdő láncszemsor aljára is egy sor rövidpálcát horgolunk, de a 3. rövidpálca után 3 láncszemet készítünk, 3 rövidpálca kimarad, aztán folytatjuk a horgolást. Oda-vissza U alakban haladva horgoljuk a pántot, a gomblyuk 3 láncszemes ívébe 3 rövidpálcát téve. A fordulásnál mindig 3 rövidpálcát teszünk a csúcson levő rövidpálcába. Összesen 4 sort készítünk. 

Télapó:
rózsaszínnel 4 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. kör: 8 rövidpálca. 2-3. kör: 16 rövidpálca. 4. kör: fehérrel 24 rövidpálca. 5. kör: szakálla. 12 rövidpálca. Soronként elfogyasztjuk a pálcákat: 8,6,4,2 rövidpálca. Sapkája pirossal: 10 rövidpálca. Soronként elfogyasztjuk a pálcákat: 8,6,4,2 rövidpálca. A képen látható módon kihímezzük az arcát, bajuszt és pompont készítünk neki.

Felvarrjuk a gomboláspántot és a gombot.


Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése