2019. július 26., péntek

Kötött-horgolt virág

Hozzávalók:
maradék zöld, fehér és sárga közepesen vastag fonal
francia kötőeszköz
2,5-es kötőtű 
3-as kesztyűkötőtű (5 db)
3-as horgolótű
varrótű
1 db lufi pálcika, végződéssel1. lépés:
francia kötőeszközzel a pálcikáéval megegyező hosszúságú darabot kötöttem. A négy szembe egy-egy kesztyűkötőtűt fűztem, majd 6 sort kötöttem körben úgy, hogy minden második sorban megdupláztam a szemeket.2. lépés:
amikor 32 szem volt a tűn, fehér fonallal folytattam, és minden szemet horgolótűvel lehorgoltam. Erre a rövidpálca sorra egy egyráhajtásos sort horgoltam. Belefűztem a szárba a pálcikát.3. lépés:
fehér fonallal 4 láncszemből gyűrűt kapcsoltam, amibe 16 db egyráhajtásos pálcát tettem, a következő sorban minden pálcába 2 pálcát horgoltam. Ezt a kört a másikkal összevarrtam úgy, hogy közte maradt a pálcika vége.4. lépés:
sárga fonallal 5 láncszemből gyűrűt kapcsoltam, amibe 24 egyráhajtásos pálcát tettem. 2. sor: minden negyedik pálcába egy rövidpálcát horgoltam, közéjük 6 láncszemet. 3. sor: a láncszemívekbe 3 rövidpálcát, 4 láncszemet, és ismét 3 rövidpálcát horgoltam. 4. sor: minden négyláncszemes ívbe 12 egyráhajtásos pálcát, a láncszemívek közé pedig 1 rövidpálcát tettem.5. lépés:
2 db levelet kötöttem: 3 szemmel kezdtem, aztán 14 soron keresztül minden sima sorban a középső szem jobb és bal oldalán egy-egy ráhajtást készítettem. Amikor 17 szem volt a tűn, középen nem szaporítottam tovább, hanem minden sima sorban egy szemet fogyasztottam a szélén, egyszer a sor elején, máskor a végén, a szélszem melletti 2 szem összekötésével. Az utolsó 2 szemen áthúztam a szálat.6.lépés:
rávarrtam a szárra a virágot és a leveleket.Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése