2017. december 15., péntek

Horgolt karácsonyi koszorú



Hozzávalók:
10 dkg zöld és kevés piros, bézs és fekete közepesen vékony pamutfonal, 3-as horgolótű, 1 db hungarocell koszorú, gombostűk 

Mérete:
25 cm átmérőjű

Méretpróba:
23 egyráhajtásos pálca x 11 sor = 10 x 10cm 




Minta:
Egyráhajtásos pálcák
Rövidpálcák

Koszorú bevonása:
Egy 37 egyráhajtásos pálcából és 66 sorból álló téglalapot horgolunk, amivel bevonjuk a koszorút. Rövidpálcákkal horgoljuk össze a belső köríven.

20 db levelet horgolunk:
12+2 láncszemmel kezdjük, melybe 12 db rövidpálcát horgolunk. Az utolsóba még egyet teszünk, majd folytatólagosan a kezdő láncszemsor aljára is 12 db rövidpálcát horgolunk. A következő sorban 2 láncszemet magasítunk, az első pálcába egy rövidpálca, 2 kimarad, a harmadikba 5 db kétráhajtásos pálcát teszünk, 2 kimarad, 1 rövidpálca, 2 kimarad, 5 egyráhajtásos pálca egy pálcába, 2 kimarad, 1 rövidpálca, 1 kimarad, a csúcsra 5 db egyráhajtásos pálca. A szemben lévő soron is ugyanígy horgolunk. Végül 1 sor rövidpálcával körbehorgoljuk a levelet úgy, hogy az ötpálcás legyezők középső pálcáiba egy-egy háromláncszemes pikót horgolunk.

5 db virágot horgolunk:
Bézs fonallal kezdjük. 6 láncszemből gyűrűt kapcsolunk, amibe 6 rövidpálcát teszünk. Feketével folytatjuk, minden rövidpálcába 1 rövidpálcát, közéjük 2 láncszemet horgolunk. Piros fonalra váltunk, 4 + 2 láncszemet készítünk, a harmadikba 1 rövidpálca, majd tovább 1 félpálca, 1 egyráhajtásos pálca, végül 1 kétráhajtásos pálca. A következő fekete rövidpálcába ugyanezt horgoljuk, majd még 4-szer.

Szalag:
Átfogó szalag: 10 rövidpálca és 46 sor. Átfogjuk vele a koszorút, az összehorgoláskor a közepére egy 10 láncszemből álló akasztót készítünk. Lelógó szalag: 10 rövidpálca és 70 sor. Félbehajtjuk, és az átfogó szalagra varrjuk. Masni: 10 rövidpálca és 60 sor. Összehorgoljuk a kezdő és a befejező sort. Masni átfogó: 5 rövidpálca és 10 sor. Átfogjuk a masnit, és a képen látható módon rögzítjük a koszorúra.


Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:


Az INGYENES letöltéshez kattints a képre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése