2017. május 17., szerda

Horgolt béka hőmérő


Itt a jó idő, a horgolt béka hőmérőn vidáman kúszik fel a higanyszál!Hozzávalók: maradék sárga és zöld közepesen vastag fonal
3-as horgolótű
1 pár felvarrható szem
1 db dekorálható fa hőmérő
varrótű1. lépés:

elkészítettem a béka fejét: sárga fonallal, 3 + 2 láncszemmel kezdtem. 1. kör: 3 rövidpálca, az utolsóba még egyet horgoltam, majd a kezdő láncszemsor aljára is 3-at. Zártam a kört. 2. kör: minden rövidpálcába egyet tettem, az oldalsókba kettőt. 3. kör: mindegyikbe két rövidpálcát horgoltam. 4. kör: zölddel folytattam. Az íven levő 5 pálcába kettőt,a többibe egyet tettem. 5-6. kör: minden pálcába egyet horgoltam. Még egy ugyanilyet készítettem zöld fonalból, a kettőt összehorgoltam, a szemek mögé egy-egy ötpálcás legyezőt készítettem. Felvarrtam a szemeit és kihímeztem az arcát.


2. lépés:

a hasát sárga fonallal, 48 láncszemmel kezdtem, melyből gyűrűt kapcsoltam. 1. kör: 2-szer: 20 rövidpálca, 3 láncszem, ugyanabba a láncszembe még egy rövidpálca, 4 rövidpálca, 3 láncszem, ugyanabba a láncszembe még egy rövidpálca 2. kör: minden pálcába egyet horgoltam, a láncszemívbe hármat. 3. kör: minden pálcába egyet tettem. A hátát zölddel, 28+2 láncszemmel kezdtem. 1. kör: 28 rövidpálca, az utolsóba még egyet horgoltam, majd a kezdő láncszemsor aljára is 28 rövidpálca. 2. kör: minden pálcába egyet horgoltam, az íven levő pálcába hármat. 3. kör: mint a 2. kör, de az íven levő 3 rövidpálcába összesen 6-ot horgoltam. 4. kör: mint a 2. kör, de az íven levő 6 rövidpálcába összesen 12-t horgoltam. 5. kör: minden pálcába egyet tettem.


3. lépés:

kívülről összehorgoltam a hasát a hátával, belebújtattam a hőmérőt, és összehorgoltam a fejével.


4. lépés:

meghorgoltam a lábait: 10+2 láncszemmel kezdtem. 1. kör: 10 rövidpálca, az utolsóba még egyet horgoltam, majd a kezdő láncszemsor aljára is 10 rövidpálca. 2. kör: minden pálcába egyet horgoltam, az íven levő 3 rövidpálcába összesen 6-ot. 3. kör: mint a 2. kör, de az íven levő 5 rövidpálcába összesen 10-et horgoltam. 4-5. kör: minden pálcába egyet tettem. Ujjai: 3-szor: 5+2 láncszem, melybe 5 rövidpálcát tettem. Az utolsót a lábhoz hurkoltam. Elkészítettem a másik lábát is, majd hozzávarrtam a testhez.


5. lépés:

elkészítettem a kezeit: 15+2 láncszemmel kezdtem. 1. kör: 15 rövidpálca, az utolsóba még egyet horgoltam, majd a kezdő láncszemsor aljára 5 rövidpálca, 3 kimarad és 7 rövidpálca. 2. kör: minden pálcába egyet horgoltam, az íven levő 3 rövidpálcába összesen 6-ot. 3. kör: minden pálcába egyet horgoltam, az íven levő középső pálcába a fent ismertetett módon elkészítettem az ujjait. Meghorgoltam a másik kezét is. Hozzávarrtam a testéhez. A feje tetejére 15 láncszemből akasztót hurkoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése