2024. június 21., péntek

Horgolt margarétás minta - videó!

15-tel osztható +1 rövidpálcasorra horgoljuk. Ebben a videóban 31.

2. sor: 4 láncszemet magasítunk. Az első rövidpálcába 3 db egyszerre befejezett kétráhajtásos pálcát, 2 láncszemet és 3 db egyszerre befejezett kétráhajtásos pálcát horgolunk. 2 láncszem, *4 rövidpálca kimarad, a következő 6 rövidpálcába 1-1 rövidpálca. 2 láncszem, 4 kimarad, a következő rövidpálcába 4-szer: **3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, 2 láncszem**.* A sor végét ismét fél motívummal zárjuk. 


A videó megtekintéséhez kattints az alábbi képre!



3. sor: 3 láncszemet magasítunk. Az egyszerre befejezett pálcákra 1 egyráhajtásos pálca. A kétláncszemes ívbe 4 egyráhajtásos pálca. *A következő kétláncszemes ívbe 1 egyráhajtásos pálca, majd két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát készítünk úgy, hogy az elsőt az ívbe, a másodikat pedig a következő rövidpálcába horgoljuk. A következő 4 rövidpálcába 2-2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát horgolunk. 2 egyszerre befejezett pálca következik, melyek közül az elsőt az utolsó rövidpálcába, a másodikat a láncszemívbe öltjük. Ugyanebbe a láncszemívbe 1 egyráhajtásos pálca. A következő 3 kétláncszemes ívbe 4-4 egyráhajtásos pálcát készítünk.* 

4. sor: 3 láncszemet magasítunk. Az első egyráhajtásos pálcába 1 egyráhajtásos pálca. A következőbe kettő. *A következő 3 pálcába 1-1 egyráhajtásos pálca. 4-szer 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca következik.3 egyráhajtásos pálca. 4x2 egyráhajtásos pálca*. A sor végén 2x2 egyráhajtásos pálca. 

5. sor: 1 láncszemet magasítunk. Az első 3 pálcába 1-1 rövidpálca. *4 láncszem, 1 kimarad, a következő pálcába 3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, de nem fejezzük be őket, hanem 2 kimarad, és egy újabb ilyet készítünk. Ezt még kétszer megismételjük. Most a tűn levő összes hurkon egyszerre áthúzzuk a fonalat a horgolótűvel. 1 láncszemmel rögzítjük. 4 láncszem, 1 kimarad, a következő 6 pálcába 1-1 rövidpálca.* A sor végén 3 rövidpálca. 


6. sor: 1 láncszemet magasítunk. Az első 3 pálcába 1-1 rövidpálca. *4-szer: **2 láncszem, 3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca**. 2 láncszem, a 6 rövidpálcába 1-1 rövidpálca*. 

7. sor: 3 láncszemet magasítunk. 1 egyráhajtásos pálcát készítünk. 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát horgolunk úgy, hogy az elsőt a rövidpálcába, a másodikat pedig a láncszemívbe öltjük. 1 egyráhajtásos pálca a láncszemívbe. A következő láncszemívbe 4 egyráhajtásos pálca. Ezt még kétszer megismételjük. 1 egyráhajtásos pálca az ívbe, majd két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát készítünk úgy, hogy az elsőt az ívbe, a másodikat pedig a következő rövidpálcába horgoljuk. A következő 4 rövidpálcába 2-2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát horgolunk. 2 egyszerre befejezett pálca következik, melyek közül az elsőt az utolsó rövidpálcába, a másodikat a láncszemívbe öltjük. Ugyanebbe a láncszemívbe 1 egyráhajtásos pálca. A következő 3 kétláncszemes ívbe 4-4 egyráhajtásos pálcát készítünk. A következő láncszemívbe 1 egyráhajtásos pálca, majd két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcát készítünk úgy, hogy az elsőt az ívbe, a másodikat pedig a következő rövidpálcába horgoljuk. Két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcával zárjuk a sort. 

8. sor: 3 láncszemet magasítunk. 1 egyráhajtásos pálcát horgolunk. 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca. 3 egyráhajtásos pálca. 4-szer 2 egyráhajtásos pálca. 3 egyráhajtásos pálca. 4-szer 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca. 3 egyráhajtásos pálca. 4-szer 2 egyráhajtásos pálca. 3 egyráhajtásos pálca. 2-szer 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca. 

9. sor: 4 láncszemet magasítunk. a második pálcába 3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, amit nem fejezünk be, hanem kettőt kihagyunk, és megismételjük, majd az összes hurkon egyszerre áthúzzuk a fonalat. 4 láncszem, 1 kimarad, és a következő 6 pálcába 6 rövidpálca. 4 láncszem, 1 kimarad, a következő pálcába 3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, de nem fejezzük be őket, hanem 2 kimarad, és egy újabb ilyet készítünk. Ezt még kétszer megismételjük. Most a tűn levő összes hurkon egyszerre áthúzzuk a fonalat a horgolótűvel. 1 láncszemmel rögzítjük. 4 láncszem, 1 kimarad, a következő 6 pálcába 1-1 rövidpálca. 4 láncszem, 1 kimarad, a következő pálcába 3 egyszerre befejezett kétráhajtásos pálca, de nem fejezzük be őket, Most a tűn levő összes hurkon egyszerre áthúzzuk a fonalat a horgolótűvel. 1 láncszemmel rögzítjük. 1 kétráhajtásos pálcával zárjuk a sort. 

10. sor: 1 láncszemet magasítunk. végighorgoljuk a sort rövidpálcákkal. Minden pálcába egyet, a láncszemívekbe pedig annyi pálcát horgolunk, ahány láncszemből áll az ív.


Tudtad, hogy a Líra kínálatában 129 féle horgolással foglalkozó könyv kapható?

Ha érdekel, kattints az alábbi képre!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése