2018. december 20., csütörtök

Csillagmintával horgolt neszesszer


Hozzávalók:
kevés pamutfonal,
3-as horgolótű,
1 db 13 x 7,5 cm-es tárca csatt,
1 db bojtvég lánccal,
maradék bélésanyag,
maradék vatelin,
1 db bőr címke

Mérete:
13 x 12 x 9 cm

Méretpróba:
30 rövidpálca x 27 sor = 10 x 10 cm



Minták:

Csillagminta: kezdő láncszemek száma: csillagok száma*2+5 láncszem. 1. sor: ráhajtás nélkül beleöltünk a tűtől a 2. láncszem hátsó szálába, majd a következő 4 láncszemébe is. 6 hurok van a tűn, melyeken egyszerre áthúzunk 1 ráhajtást. 1 láncszem. *Következő csillag: ráhajtás nélkül a keletkezett szembe, az utolsó rövidpálca oldalsó szálai alá, a láncszembe, amibe az utolsót öltöttük, és a következő 2 láncszem hátsó szálába öltünk. 6 hurok van a tűn, melyeken egyszerre áthúzunk 1 ráhajtást. 1 láncszem*. A sor végén az utolsó szem hátsó szálába 1 félpálca. 2. sor: 1 láncszemet magasítunk, a félpálcába 1 rövidpálca, az első csillag szemébe 1 rövidpálca, *a következő csillag szemébe 2 rövidpálca*, a sor végén 1 rövidpálca. 3. sor: 2 láncszemet magasítunk, ráhajtás nélkül hátulról beleöltünk ebbe a két láncszembe (3 hurok), és a következő 3 rövidpálcába. 6 hurok van a tűn, melyeken egyszerre áthúzunk 1 ráhajtást. 1 láncszem. *Következő csillag: ráhajtás nélkül a keletkezett szembe, az utolsó rövidpálca oldalsó szálai alá, a láncszembe, amibe az utolsót öltöttük, és a következő 2 rövidpálcába öltünk. 6 hurok van a tűn, melyeken egyszerre áthúzunk 1 ráhajtást. 1 láncszem*. A sor végén 1 félpálca. *-*-ig és a 2-3. sort ismételjük.

Horgolt rizsminta: láncszemsorra horgoljuk. 1. sor: a tűtől a 3. láncszembe 1 rövidpálca, *1 láncszem, alatta 1 kimarad, 1 rövidpálca*. 2. sor: 1 láncszemet magasítunk, *1 láncszem, alatta kimarad a rövidpálca, és az előző sor láncszemívébe 1 rövidpálcát horgolunk*. *-*-ig, és az 1-2. sort ismételjük.

Eleje:
37 láncszemmel kezdjük, és 20 sort horgolunk csillag mintával. 120 db (4 x 30) rövidpálcával körbehorgoljuk.

Háta:
Ugyanúgy készítjük, mint az elejét.

Oldala és alja:
23 láncszemre kezdjük, és 90 sort horgolunk rizsmintával. 220 db (90 + 20 + 90 + 20). 


Összeállítás:
Kívülről egy sor rövidpálcával összehorgoljuk az elejét, a hátát és az oldalait az aljával. Bélésből és vatelinből kiszabjuk a részeket, és kibéleljük vele a neszesszert. Rávarrjuk a csatot, Egy 5 cm hosszú bojtot készítünk, és rögzítjük a képen látható módon. Az elejére felvarrjuk a címkét.

Az elkészítési leírás nyomtatható, gyűjthető változata ingyenesen letölthető az alábbi képre kattintva:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése