Gyűjtsük össze együtt Magyarország legjobb fonalboltjait! Ingyenes kötésleírás és egyéb érdekességek

Kedves Kézimunkasuli Tag!


Fogadd szeretettel következő hírlevelemet, melyben ingyenes kötésleírást, valamint fonal- és könyvajánlatokat találsz. Tarts velem, és gyűjtsük össze Magyarország legjobb fonalboltjait! Ha Neked is meggyűlik a bajod a megadott szem/pálca és sor számok adott fonalra vagy méretre történő átszámításával, most megkönnyítem a dolgodat. A pálca/szem/sor átszámítási kalkulátorról bővebben lejjebb olvashatsz.

Kellemes böngészést kívánok, üdvözlettel, 

Kötött top kínai stílusban Hozzávalók:
40 dkg 100% pamut fonal
2,5-es kötőtű, 3-as horgolótű
2 db díszes kapocs

Méretpróba:
28 szem x 46 sor = 10 x 10 cm

Méret:
38-as

Minták:
lustakötés, kis trombitaminta, pikós horgolt szegély

Az elkészítés leírásához kattints ide!Panama fonal


A fenti modellt Cotton Comfort fonalból kötöttem, de az sajnos már nem kapható, én legalábbis nem találtam sehol. Körülnéztem, mivel lehetne helyettesíteni, és mivel a Panama fonalnak egy másik színéből már kötöttem, azt gondoltam, abból is megvalósítható. Te mit gondolsz? Ha van fonal ajánlásod a kínai tophoz, kérlek, írd meg.


Fonal ajánláshoz kattints ide!ÁtméretezésElőfordul, hogy a megadott mérettől eltérő méretben szeretnéd elkészíteni az adott modellt, vagy a Te fonaladdal más szem- és sor számot ad ki a méretpróba. Azt nem vállalom, hogy az összes általam tervezett és készített modellt átszámítom az összes méretre és fonalvastagságra, de azt igen, hogy elárulom, hogyan csináld. Ilyenkor ki kell számítanod, hogy hány szemre kezdd, mennyit fogyassz és szaporíts, illetve hány sort kell kötnöd. Ehhez nyújt segítséget a blogomon levő kalkulátor.

A kalkulátor használatához kattints ide! Vadonatúj kötős könyv! Már előrendelhető!
A színekkel még izgalmasabbá tehetjük a kötésben használt, érdekes öltéseket, mintákat és felületeket. A fejezetek megmutatják, hogyan ötvözzük a színeket a kötésben, megismertetnek a cirmos és a színátmenetes kötés technikájával, az átemeléses színváltással, a szálvezetéssel, a színfoltok kialakításával, a hímzéssel és a különféle díszítési módokkal. Találunk még húsz, eltérő tudást igénylő kötött modellt is a könyvben, amelyeken begyakorolhatjuk és kitapasztalhatjuk a játékot a színekkel.

Előrendeléshez kattints ide!Régi-új kézimunkakönyvek 


Mindig érdemes a könyváruházak kínálatát böngészni, mert újra és újra ráakadok egy-egy régi-új könyvre. Most ezt a négyet találtam. Ha tetszik valamelyik, kattints rá! 


Gyűjtsük össze együtt Magyarország legjobb fonalboltjait! 


Kérlek, ha ismersz olyan fonalboltot, ahol személyesen vásároltál, és jó tapasztalataid alapján szívesen ajánlanád másoknak is. Én már elkezdtem, négy boltot jelöltem és véleményeztem, tedd meg Te is! 
Írd ide a kedvenc fonalboltod nevét, ha van, akkor a weboldalának a címét


Kézimunka kiállítás a Camponában! 

Jelentkezz Te is, és mutasd meg szebbnél szebb alkotásaidat! 
 
Bővebb információért és a jelentkezéshez kattints ide!

A hírlevél webes megjelenítéséhez kattints ide!
 Ezt az e-mailt azért kaptad, mert korábban regisztráltál a www.kezimunkasuli.hu weboldalra. 
 A www.kezimunkasuli.blogspot.hu a www.kezimunkasuli.hu jogutódja.
Amennyiben nem szeretnél ingyenes leírásokat és akciós fonalakról valamint könyvekről és egyéb kötős-horgolós hírekről szóló értesítést kapni, a hírlevél alján található linkre kattintva leiratkozhatsz.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése